GLA:D: En træning der hjælper dig med ondt i hofter og knæ.

Træningstider
Tirsdag og Torsdag
Kl. 13.00 - 14.00

Træningen varetages af fysioterapeut
Christina Fisker

 

GLAiD hold til dig med ondt i hofter og knæ

Målgruppe

Personer som er bekendt med diagnosen artrose (tidl benævnt slidgigt) eller personer med symptomer svarende til dette. Vi ved at røntgenforandringer udvikles langsomt og at sammenhængen mellem røntgenfund og oplevede symptomer ikke er proportional. Symptomer kunne være smerter ved gang, trappegang eller ujævnt underlag: Det kunne også være smerter ved at rejse/sætte sig, komme i gang om morgenen, smerter i hvile eller evt. når du har belastet kroppen meget.


Formål

Træne dit knæ eller hofte så alle leddets funktioner styrkes. Yderligere lærer du at bruge din krop med de bevægelser som den er konstrueret til samt at tackle dine smerter.

Træningen sigter mod at mindske dagligdagens gener samt øge og bevare deltagerens styrke, stabilitet, koordination og balance. Dette for at øge leddets stabilitet og mindske smerter. Bliver et led mere stabilt og sikkert og er smerterne mindsket vil det gøre dagligdagsaktiviteter nemmere og give en øget livskvalitet.
Overordnet set bliver man sundere og stærkere af at træne, hvilket gør en mere modstandsdygtig over tid. Samtidig mindskes risikoen for at få andre sygdomme, som diabetes og hjerte-karsygdomme, når du er i god form.

GLA:D holdtræning i Svendborg


Indhold

Træningen har fokus på alle de forskellige funktioner som et knæ eller hofteled har.
Derfor er træningen varieret og dækker over bl.a.

  • Styrke i alle bevægeretninger
  • Balance
  • Kontrol af bevægelser
  • Koordination
  • Bevægelighed
  • Udspænding
  • Vejledning i metoder til at bruge leddene mest hensigtsmæssigt

Alt sammen komponenter som skal fungere i et ligeligt samspil.
Træningen tager udgangspunkt i, at det skal være træningsøvelser, som skal kunne varetages i eget hjem. Det skal ikke kræve de store træningsfaciliteter at kunne fortsætte sin GLAiD træning efter endt forløb.

Praktisk information

Forløbet består af undervisning og træning. Desuden skal du forud for en evt. opstart have været til en individuel konsultation hos fysioterapeuten, som vurdere om dette er det rigtige tilbud til netop dig.


Ønsker du at deltage på vores hold? Kontakt os gerne.

Har du ondt i hofter og knæ? GLA:D holdtræning i Svendborg - Svendborg Fysioterapi

Har du spørgsmål eller ønsker at bestille tid?

Kontakt klinikken