Behandling

McKenzie behandling

Ryggener opstår hyppigere i lænden end i andre dele af ryggen - discusrelaterede problemer kan med god effekt behandles efter McKenzie konceptet.

McKenzie- konceptet er i dag en meget anerkendt diagnosticerings- og behandlingsmetode verden over, som anbefales af læger og speciallæger til behandling af nakke- og rygproblemer.

McKenzie- behandling er en aktiv involvering af patienten, der gennem øvelser og information bliver i stand til at kurrere sig selv.

Ofte handler det om smerter direkte i nakken eller i lænderyggen, og i visse tilfælde kan der være udstrålende smerter i skulder/arm eller i balle/ det ene ben.

Hensigten er at "uddanne" patienten til, at behandle sig selv med øvelser i specifik retning for derigennem, at blive symptomfri.

 

God behandling

God rygbehandling tager udgangspunkt i en grundig undersøgelse hos fysioterapeut, og i samarbejde med din egen læge eller speciallæge. Alle fysioterapeuter på klinikken har taget efteruddannelse eller kurser i rygbehandling udover deres grunduddannelse.

Vi prioriterer at være fagligt kvalificerede, så vi kan give vores patienter den bedst mulige information, vejledning og behandling.

Således har en del af fysioterapeuterne eksamen i eller kendskab til McKenzies diagnostik/ og behandling af rygproblemer.

Manuel Terapi er også en god og effektiv behandlingsmetode til "låste" led - led hvor der er opstået en bevægelsesindskrænkning mobiliseres eller manipuleres.

 

Aktive patienter

På klinikken lægger vi vægt på, at du som patient tager aktivt del i behandlingen og genoptræningen.
Ofte handler det om en aktiv behandlingsplan indeholdende specielle øvelser for ryggen, som fysioterapeuten tilrettelægger sammen med dig.

Det er vigtigt at øvelserne og rygtræning doseres rigtigt – så du ikke laver skaden større, men tager forholdsregler og bliver guidet i den rigtige retning og kommer over dit rygproblem.
Ønsker du at træne sammen med nogen, har vi her på klinikken holdtræning, som indeholder: Teori om ryggens opbygning og funktion, styrketræning, udholdenhedstræning, koordination- og balancetræning m.m. Læs mere om holdtræning her.

Har du spørgsmål eller ønsker at bestille tid?

Kontakt klinikken