Behandling

Tidspunkter:

Tirsdag og Torsdag: 
kl 13.00-14.00

Apopleksihold

Holdet henvender sig til:
Personer som har været ramt af et slagtilfælde/apopleksi (blodprop i hjernen/hjerneblødning). Typisk oplever man i efterforløbet varierende grader af halvsidig lammelse med nedsat kraft i arm og ben, balance og styringsbesvær.
Du skal være træningsmotiveret og have en gangfunktion, med eller uden hjælpemiddel (stok/skinne/rollator mm).

Formål:
Træningen sigter mod at øge deltagerens styrke, stabilitet, koordination og balance for at gøre dagligdagsaktiviteter, såsom gangfunktion og trappegang, nemmere og mere sikker.
Yderligere er der fokus på at forebygge eventuelle nye slagtilfælde ved generel træning af kredsløbet.

Indhold:
Træningen foregår i en af vores to holdsale hvor der fokuseres på styrke og kondition i maskiner og individuelle øvelser med diverse redskaber hvor der er fokus på balance og stabilitet.
Holdtræningen foregår to gange om ugen og varigheden er 60 min. pr gang.
Der er løbende optag på holdet og det er ikke tidsbegrænset.

Før du starter på holdet:
Du skal have en henvisning fra din læge m. speciale 62 (vederlagsfri fysioterapi). Desuden ser vi gerne at du kommer til en individuel konsultation hos fysioterapeuten. Fysioterapeuten vil vurderer hvad det bedste tilbud til dig er og teste dit nuværende funktionsniveau.

Dokumentation for effekt:
Overordnet set viser forskning og empiri på området en god effekt af træning, både i forhold til styrke, udholdenhed og generel funktionalitet i dagligdagen.
Desuden er det almen kendt, at fysisk træning forebygger en lang række livsstilssygdomme, herunder hjerte-karsygdomme, som kan føre til slagtilfælde/apopleksi.

Har du spørgsmål eller ønsker at bestille tid?

Kontakt klinikken