Behandling

KnæbehandlingSvendborg Fysioterapi kan med 7 fysioterapeuter i Svendborg tilbyde en vifte af specialer og interesseområder, og derved bedre tilfredsstille patienternes behov for optimal behandling.

Behandlinger

Før behandlingens start gennemgås sygehistorien og andre forhold, der kan have relevans for et godt forløb. Behandlingen indeholder typisk flere teknikker som bløddelsmassage, udspænding af muskulatur, manuelle håndgreb, øvelsesformer og instruktion.

Bløddelsmassage og udspænding af muskulatur hører til den traditionelle fysioterapi, hvor blodgennemstrømning og afspænding af muskelfibre er formålet.

Øvelsesformer, Manuelle håndgreb, og instruktion i programmer til eget brug, har gennemgået en væsentlig udvikling de sidste 30 år.

Øvelsesformer som beskrevet af McKenzie, en New Zealandsk fysioterapeut, er et helt nyt tilbud til patienter med mere kroniske ryggener, truende eller allerede erkendt diskusprolaps. Teknikken kan også anvendes ved flere andre diagnoser.

Den manuelle tilgang til fysioterapien er udviklet gennem brugen af osteopati med specifik manipulation af fikserede led. Led der over længere tid har været belastede af muskulære dysfunktioner eller akut opståede traumer ved "forkert" bevægelse eller pludselig påvirkning udefra.

Instruktion i øvelser til hjemmebrug, indgår som en helt naturlig del af behandlingstilbudet. Ideerne er mangfoldige og sammensættes efter behov. Herunder sorterer ergonomisk vejledning og hjælp til valg af f.eks. madras, hovedpude, indlæg i sko osv..

Laser- , ultralyd- , kortbølge- og el-terapi kan være et supplement til den egentlige fysioterapi, og anvendes ofte for at forstærke en effekt i væv og led.

Har du spørgsmål eller ønsker at bestille tid?

Kontakt klinikken